Pagina's

zondag 16 november 2014

Sinterklaas muffins

Veel Nederlanders hebben er al maanden naar uitgekeken,
En gisteren was het dan zover: Sinterklaas en de Pieten zijn weer in ons land neergestreken.

De komende weken gaan ze menig lege kinderschoen vullen,
Met verschillende lekkernijen om van te smullen. 

Maar bakpiet wilde dit jaar naast speculaas, taaitaai en strooigoed ook iets anders bakken,
En na wat rondneuzen had hij snel een lekker recept voor muffins te pakken. 

Op Sinterklaasochtend worden mijn familie en ik nu heel erg blij
Van deze verrassend lekkere Sinterklaaslekkernij.

Ook de drukke Sinterklazen en pieterbazen maken met deze muffins het sinterklaasfeest compleet,
Want ze zijn in een mum van tijd gereed. 


Ingrediënten
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 g kristalsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 60 g boter, gesmolten
  • 2 eieren.
  • 125 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g kleine kruidnootjes + wat extra
  • 90 g amandelspijs
  • geschaafde amandelen
Extra nodig
Muffin/cupcakebakblik met 12 holtes, 8 papieren muffin/cupcakevormpjes
Tijd (ongeveer)
10 minuten bereiding, 25 minuten oven, 15 minuten wachten


  • Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de cupcakevormpjes in het bakblik.
  • Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de kristalsuiker toe en roer de ingrediënten met een garde goed door elkaar. 
  • Meng in een andere kom de gesmolten boter, één ei, de melk en het vanille-extract door elkaar. 
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en spatel alles kort door elkaar tot een beslag.
  • Klop een ei los. Vermeng de amandelspijs met wat losgeklopt ei (niet te veel ei gebruiken, de spijs moet niet te slap worden).
  • Verkruimel de amandelspijs boven het beslag en spatel het erdoor.
  • Voeg 50 g kleine kruidnootjes toe aan het beslag en spatel ook deze erdoor.
  • Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en strooi hier de extra kruidnootjes en wat geschaafde amandelen overheen. 
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Test met een caketester/satéprikker of ze gaar zijn. 
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze eruit haalt.





Bron recept: gebaseerd op een recept van Laura’s Bakery.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten