Perencrumble met chocolade

Perencrumble met chocolade


De crumble. Er zijn denk ik maar weinig gerechten die zo’n tevreden & gelukzalig gevoel geven als een ovenschaaltje gevuld met stukjes fruit onder een kruimelig en krokant deeglaagje. Het heeft namelijk iets ontspannends om met je vingers de koele boter door de bloem te wrijven, je keuken wordt tijdens het bakken gevuld met bedwelmende geuren, de smaak is altijd verrukkelijk verwarmend, het is in een handomdraai gemaakt en je moet echt van hele goede huize komen om een crumble te laten mislukken. Kortom, succes gegarandeerd.

Meestal heb je slechts een paar ingrediënten nodig om dit geweldige baksel op tafel te kunnen zetten, maar deze perencrumble met chocolade vraagt net iets meer. Maar het resultaat mag er zijn! Zachte peren en gesmolten chocolade gecombineerd met de warme smaken van ahornsiroop, kaneel, pecannoten en amandelen. Het is een weelderige traktatie.


Ingrediënten
  • 4 peren
  • 6 el ahornsiroop
  • 35 g bloem
  • 35 g havermout
  • 15 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl kaneel
  • 35 g koude boter, in blokjes
  • 35 g pecannoten, grof gehakt
  • 15 g amandelschaafsel
  • 40 g pure chocolade, grof gehakt
Extra nodig
4 ovenschaaltjes/ramekins met een inhoud van ca. 230 ml
Tijd (ongeveer)
15 minuten bereiding, 30 minuten oven, 10 minuten wachten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet de ramekins in.
  • Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Verdeel de blokjes peer over de ramekins en giet er de ahornsiroop overheen.
  • Plaats de ramekins 10 minuten in de oven.
  • Doe intussen de bloem, havermout, suiker, kaneel en de koude boter in een kom en wrijf deze ingrediënten net zo lang tussen je vingers tot er geen stukjes boter meer te voelen zijn en er een grof kruimelig deeg is ontstaan.
  • Roer er de pecannoten en het amandelschaafsel door.
  • Haal de peren uit de oven, strooi er de chocolade over en dek dit af met het kruimeldeeg.
  • Zet de ramekins ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Serveer de perencrumble warm met crème fraîche of slagroom.




Bron recept: Bakken met Paul Hollywood

Reacties