Over mij


Welkom op mijn blog! Ik ben Tessa Pennings, geboren in 1985 en woonachtig in het Brabantse dorpje Sint Anthonis. 

Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis ben ik er achter gekomen dat ik naast een grote liefde voor kunst, ook een grote liefde voor bakken heb. En nu, een paar jaar later, heb ik besloten deze passie met anderen te delen middels dit blog. Het uitgangspunt voor dit blog is dan ook mijn liefde voor bakken.

De inspiratie voor de recepten heb ik opgedaan in de vele bakboeken die ik bezit. Daarnaast laat ik me ook graag inspireren door de vele kookprogramma’s op televisie.


Zoals Nigella Lawson het al eens prachtig verwoorde in haar boek Hoe te eten, is de inhoud van dit blog voor mij een ‘bloemlezing van de gerechten die ik graag eet en een manier om mijn respect te tonen voor de culinaire auteurs die ik graag lees’.

Voor dit blog ga ik wekelijks iets lekkers maken, dit zelf fotograferen en er iets over schrijven. Ik hoop zo ook anderen enthousiast te maken en te inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Heb je vragen, opmerkingen, tips of familierecepten die je wilt delen? 
Je mag altijd contact met mij opnemen via de mail: penningstessa@gmail.com. Of laat een reactie achter op mijn blog.

Veel liefs,

Tessa

16 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige foto s en recepten . leuke boeiende inspirerende verhalen en daarnaast smaakt het verrukkelijk ! Heel bijzonder . bedankt voor al dat lekkers . Groet Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anita,
      Dank je wel voor je leuke reactie!
      Groetjes Tessa

      Verwijderen
  2. mooie blog Tessa met heel veel lekkernijen. En prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw!! lekker Tessa!!
    Werk je ook wel eens met fondant?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Elly! Ik heb ook wel eens met fondant gewerkt, maar het meeste plezier heb ik toch echt in het maken van "gewone" taarten en andere zoete lekkernijen. Groetjes Tessa

      Verwijderen
  4. Gisteren deze site ontdekt, en wat ziet het er allemaal superlekker uit. Professioneel gefotografeerd en een duidelijke receptuur. Heel inspirerend. Ik geloof dat wij dezelfde voorliefde delen voor de bruine sector: noten, caramel, chocola...mjam, mjam. Bij het rondstruinen op je site alleen al voel ik me al 10 kg groeien.Ik weet eigenlijk niet of ik zo blij moet zijn met de ontdekking van deze site ;) Complimenten, Tessa.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je leuke reactie Anoniem! Groetjes Tessa

      Verwijderen
  5. Wat een prachtige blog makkelijk te volgen, duidelijke instructie en prachtige foto's..heb je net ontdekt en ben super blij dank je voor al de moeite die je er duidelijk in doet..Groetjes Lisette VS

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Tessa,
    Onlangs had ik ergens in een magazine een recept voor gevulde sinaasappels gezien. Maar wáár ook alweer??? Enne…zoals altijd: Google is your best friend. Kwam ik bij jouw site terecht. Ideetjes te over! Dat wordt scoren met Pasen! Groeten uit de Achterhoek, Isabel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een bizar mooie blog heb jij!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hi,
    Ik heb 2 uur geleden je blog ontdekt en ik ben nu al fan van je. Geweldig! Ik heb nog niks gebakken maar met jouw uitleg gaat dat goed komen.
    Alvast bedankt voor al het lekkers hier :)

    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen Carla! Veel bakplezier!
      Groetjes,
      Tessa

      Verwijderen