Over mij




Welkom op mijn blog! Ik ben Tessa Pennings, geboren in 1985 in het Brabantse dorpje Sint Anthonis en samen met mijn vriend woonachtig in het mooie Nijmegen. 

Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis ben ik er achter gekomen dat ik naast een grote liefde voor kunst, ook een grote liefde voor bakken heb. Een paar jaar later heb ik besloten deze passie met anderen te delen middels dit blog. Het uitgangspunt voor dit blog is dan ook mijn liefde voor bakken.

De inspiratie voor de recepten heb ik opgedaan in de vele bakboeken die ik bezit. Daarnaast laat ik me ook graag inspireren door de vele kookprogramma’s op televisie.

Zoals Nigella Lawson het al eens prachtig verwoorde in haar boek Hoe te eten, is de inhoud van dit blog voor mij een ‘bloemlezing van de gerechten die ik graag eet en een manier om mijn respect te tonen voor de culinaire auteurs die ik graag lees’.

Voor dit blog ga ik wekelijks iets lekkers maken, dit zelf fotograferen en er iets over schrijven. Ik hoop zo ook anderen enthousiast te maken en te inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Heb je vragen, opmerkingen, tips of familierecepten die je wilt delen? 
Je mag altijd contact met mij opnemen via de mail: penningstessa@gmail.com. Of laat een reactie achter op mijn blog.

Veel liefs,

Tessa

Reacties

  1. Wat een geweldige foto s en recepten . leuke boeiende inspirerende verhalen en daarnaast smaakt het verrukkelijk ! Heel bijzonder . bedankt voor al dat lekkers . Groet Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anita,
      Dank je wel voor je leuke reactie!
      Groetjes Tessa

      Verwijderen
  2. mooie blog Tessa met heel veel lekkernijen. En prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw!! lekker Tessa!!
    Werk je ook wel eens met fondant?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Elly! Ik heb ook wel eens met fondant gewerkt, maar het meeste plezier heb ik toch echt in het maken van "gewone" taarten en andere zoete lekkernijen. Groetjes Tessa

      Verwijderen
  4. Gisteren deze site ontdekt, en wat ziet het er allemaal superlekker uit. Professioneel gefotografeerd en een duidelijke receptuur. Heel inspirerend. Ik geloof dat wij dezelfde voorliefde delen voor de bruine sector: noten, caramel, chocola...mjam, mjam. Bij het rondstruinen op je site alleen al voel ik me al 10 kg groeien.Ik weet eigenlijk niet of ik zo blij moet zijn met de ontdekking van deze site ;) Complimenten, Tessa.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige blog makkelijk te volgen, duidelijke instructie en prachtige foto's..heb je net ontdekt en ben super blij dank je voor al de moeite die je er duidelijk in doet..Groetjes Lisette VS

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Tessa,
    Onlangs had ik ergens in een magazine een recept voor gevulde sinaasappels gezien. Maar wáár ook alweer??? Enne…zoals altijd: Google is your best friend. Kwam ik bij jouw site terecht. Ideetjes te over! Dat wordt scoren met Pasen! Groeten uit de Achterhoek, Isabel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een bizar mooie blog heb jij!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hi,
    Ik heb 2 uur geleden je blog ontdekt en ik ben nu al fan van je. Geweldig! Ik heb nog niks gebakken maar met jouw uitleg gaat dat goed komen.
    Alvast bedankt voor al het lekkers hier :)

    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  9. presse verzoek!!!! dear tessa. it's me again: Andrea : SWEET DREAMS . we need the highres of your beautiful pictures now for printing. please read your mails. thank you well and so many kind regards: yours: Andrea : photo editor

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Tessa,

    Ik oriënteer me momenteel op een nieuwe mixer/keukenmachine.
    Mijn vraag is: welke machines gebruik jij voor je baksels?

    Groetjes Ceciel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ceciel,
      Op het moment ben ik nog niet in het bezit van een keukenmachine, maar ik hoop er snel één te kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar een Ankarsrum of KitchenAid. Mijn handmixer is van het merk Kenwood (kMix) en mijn foodprocessor is er een van Philips (geen idee welk type, maar deze ga ik binnenkort vervangen voor een krachtige Magimix). Ik kan je helaas niet goed van advies voorzien, want ik ben zelf ook nog zoekende :)
      Groeten,
      Tessa

      Verwijderen
    2. Bedankt voor je reactie, zonder luxe machine kom je ook een heeeel eind, dat heb jij wel bewezen!

      Verwijderen
  11. Je maakt fantastisch verfijnd gebak Tessa en je foto's zijn een lust om naar te kijken.
    groetjes,
    Ymme

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ymme, heel fijn & leuk om te horen!
      Groetjes,
      Tessa

      Verwijderen
  12. hoi Tessa,
    wat ziet het er allemaal mooi uit! Ik woon al bijna 30 jaar in frankrijk en behalve de drop, haring en bitterballen, mis ik het hollandse gebak.....laat ik ze hier nu gevonden hebben! DE appeltaart van oma, rijstevlaai, Hazelnootschuimtaart en Kersen-kruimel carrés.....I am happy!!!!
    Mijn zoontje is bijna jarig dus we gaan aan de slag.
    margit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margit, dank je wel! Leuk om te horen dat de recepten in de smaak vallen :) Alvast gefeliciteerd met je zoontje, en ik hoop dat de taart lekker zal smaken. Groeten, Tessa

      Verwijderen
  13. Hoi Tessa,
    Een tijdje geleden heb ik jouw website ontdekt. Wat een prachtige creatie's laat je hier zien! Zo lekker, zo goed gefotografeerd, en zo goed uitgelegd. Kortom: erg uitnodigend! Jouw recepten zijn een echte inspiratiebron voor mij geworden en zeer regelmatig speur ik je site af voor nieuwe ideeën. Eén en al compliment dus voor jou!
    Groetjes,
    Misja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Misja, heel erg bedankt voor het compliment! Het is altijd leuk om te horen dat mijn blog een inspiratiebron is :) Ik wens je veel bakplezier!
      Veel liefs,
      Tessa

      Verwijderen
  14. Hallo Tessa,
    Korte tijd geleden heb ik je Blog ontdekt...echt een aanwinst tussen alle foodblogs die er al zijn maar vaak niet half zo goed zijn, met zulke betrouwbare informatie en prachige foto's. Deze collega Brabander woont nu al weer enige tijd in Wuppertal Duitsland, aan gebak geen gebrekt zou je denken maar de Nederlandse inslag mis je soms toch. Hartelijk dank voor je input! Mach bitte so weiter!
    Groeten uit het Bergische Land Patrick

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Tessa,
    Een vraag aan de foto te zien is het een tartelette. In het recept staat dat je alleen een bodem uitsteekt en geen wanden. Dus......aangezien er banketbakkersroom in gaat zal je toch een tartelette moeten bakken anders loopt alles eruit.
    Gr. Maria

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Maria,
      Ik zag ook je reactie bij de kaneel-mokkataartjes. Daar heb ik ook uitgelegd wat het deeg tijdens het bakken doet. Je hoeft met dit taartdeeg geen wanden te maken, want het deeg rijst tijdens het bakken rondom de vulling, zodat je alsnog een soort 'bakje' krijgt. De banketbakkersroom gebruik je pas na het bakken om de taartbodempjes te vullen, dus die loopt er niet uit.
      Groeten,
      Tessa

      Verwijderen
  16. Fantastische blog. Super dat ik deze gevonden heb. Dankjewel ❣️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi!
      Dank u wel voor uw lieve reactie! Veel bakplezier!
      Groeten,
      Tessa

      Verwijderen
  17. Heb je net via Pinterest ontdekt! War een heerlijke en mooie website heb je! Ik word per direct fan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten